Detta kommer bli dagens lunch här hemma. Jag tillsätter dock lite kassler så man får lite kött i också. Ska bli så gott...
Ingredienser för 4 port.
Pajskal | ||
2 st | kokta skalade potatisar, kalla | |
50 gram | margarin | |
1 dl | vetemjöl | |
1 dl | grahamsmjöl | |
Fyllning | ||
300 gram | broccoli | |
0,5 st | purjolök(ar) | |
0,5 tsk | flytande margarin | |
50 gram | ädelost light 17% | |
Äggstanning | ||
2 st | ägg | |
1 tsk | fransk senap | |
2 dl | mjölk | |
0,5 tsk | salt | |
1 krm | svartpeppar |
Tillagning
1. Sätt ugnen på 200 grader. Riv potatisen eller mosa den med en gaffel och blanda med resten av ingredienserna till pajskalet och nyp ihop till en deg. Smörj en form och tryck ut degen. Förgrädda i 10 minuter.2. Koka broccolin i buketter och placera ut den i pajskalet. Skär purjon i bitar och fräs den i margarinet, lägg den i skalet. Smula över ädelosten. Blanda ihop äggstanningen och strö över riven ost. Gratinera i ca 20-25 minuter eller tills äggstanningen har stelnat.
1 kommentar:
Låter mumsigt!
Nu blev jag hungrig. Får gå bort till kylen och se efter vad jag har till lunch;)
Kram maria
Skicka en kommentar