tisdag 25 augusti 2009

Vår bil Nisse


Vår grön/blåa bil av märket Nissan som vi ibland kallat för Nisse har blivit sjuk. Först började handbromsen att ta dåligt och så började handbromslampan att lysa. Till slut tog inte handbromsen alls. De övriga bromsarna fungerade ändå. Efter ytterligare några dagar kunde man höra lite skrapande från bromsarna. En vacker dag i förra veckan när W skulle ta bilen till jobbet så var bromsarna helt ur funktion.

Det var bara att åka med den till Bosse bildoktor. Nisses husläkare var dock på semester när jag ringde men skulle komma tillbaka i går. Jag ringde och ringde men efter några gånger så har de ändrat telefonsvarmeddelande och har tagit ytterligare en veckas semester. Hur skulle vår Nisse överleva ännu en hel vecka av smärta?

Nä en vecka kunde vi inte vänta så vi fick helt enkelt välja en annan mer kvalificerad/auktoriserad bildoktor. Som tur var hade de tid att ta emot Nisse samma dag. Vi åkte in med honom igår vid lunch tid och idag efter att W slutat jobbet kunde Nisse skrivas ut. Det var en snabb men dyr vistelse hos doktorn. Det är klart att en övernattning är ju inte billigt.

Det visade sig att både bromsoaken bak var förstörda och fick bytas ut. Men inte nog med det utan även bromsskivorna och bromsklossarna hade gjort sitt. När man ändå bytte detta så byttes även och fylldes de på med ny bromsvätska. Nu är Nisse frisk och kry igen och I löööööv him!!!!

4 kommentarer:

Gunilla sa...

Hej!
Asfalteringen inklusive markberedning med isolering går på ungefär 550 kr per kvm. Det är här i Norrbotten där man måste gräva ut ganska ordentligt pga tjälen.

Bella sa...

det är bra att ni har två bilar nu =).. + ni vet att bromsarna fungerer nu hehe

Bella sa...

Det är ju bra att ni har två bilar ni ... + nu vet ni att bromsarna fungerer =) hehe

Liw sa...

hmm vi har haft EXAKT samma problem med vår nissan primera... det är ingen billig historia och dessutom höll jag på att krocka på kuppen!