tisdag 9 december 2008

Lampor

Jag ligger lite efter kan man säga med tanke på att många av er redan har visat era lampor på era bloggar. Jag tror det var Maria som initierade det hela med lampor. Här kommer nu dock mitt bidrag. Vi har en del lampor kvar att införskaffa så som ni kanske förstår har vi den del provisoriska lampor.

Lampan i arbetsrummet


Lampan i köket


Lampan över köksbordet


Hall lampan. Denna har vi i tre exemplar.


Lampa i köksfönster. Finns två av denna en i varje fönster.

4 kommentarer:

Maria sa...

Hej där, några "riktiga" lampor har du ju iaf;-)

Det var faktiskt Viveka (Humlebacken) som började med lamptemat, men jag hängde snabbt på. Även fast vi egentligen inte har "riktiga" lampor...

Hoppas du får ett jobb som du trivs med. Lycka till med det.

Kram Maria

Elin Lindgren sa...

Hejsan!
Vi håller på att lägga Tarketts Jubileumsgolv och hittade er på det sättet. Vi tycker att golvet är snyggt med sina färgskiftningar men att det är för mycket kvistar. Hur upplever ni golvet som har hunnit lägga en del? Har ni sorterat bort mycket? Lägg gärna upp en bild på en större golvyta utan täckpapp när ni har möjlighet.
Mången tack!

/Elin

Harry sa...

Hej!

Kul att du hittade hit till min blogg. Vi har inte upplevt att det är mycket kvistar. Inget vi lagt märke till iallafall. Det kanske det är om man kolla på det. Däremot så tycker vi att det är väldigt jobbigt att lägga. Det är trögt och man får banka järnet för att få ihop golvet. Vi har varit tvugna att sandpappra lite i skåran för att det ska bli lite lättare. Vi vill ju inte ha glipor. Sedan fick svärfar tillverka en rejäl baksmälla så att vi skulle få ihop det även på slutet. Vi har inte använt något spill alls förutom de små bitarna som har blivit på slutet. Vi har inte sorterat bort nått för att de varit fult. Det var varit väldigt fina bitar allihopa. En lite trist sak är dock att det inte går att ta isär när man väl har bankat ihop det.

Har ni mycket kvar att lägga? Vi har ett sovrum och ett förråd kvar. Jag ska försöka lägga upp lite fler bilder på golvet.

/Harry

Elin Lindgren sa...

Hejsan!
Och tack för det snabba svaret! Det låter ju bra att ni är nöjda med golvet! Angående läggningen hade vi också stora bekymmer i början, höll på att ge upp efter två rader! Vi hade ett golvläggningskit för klickgolv som vi använde (mycket tanigt och helt värdelöst). Köpte sedan Byggmax läggningskit (139kr) och helt plötsligt gick det hur bra som helst! Sandpapprar ingenting och baksmällan fungerar bra. Vi slår på baksmällan på kortänden och på en 2"3 lång regel på långsidan. Den stora fördelen är att golvet är lättare att lägga själv då man bara lägger en bit i taget. I vår stuga har vi ett klockgolv som man vek in på plats och då var man tvungen att lägga en hel rad i taget.
Vi har dock en hel del kvar att lägga, lagt ca 20kvm och har 80 kvar!

Mvh Elin