söndag 26 april 2009

En dag i trädgården

Idag har vi återigen varit ute i trädgården. Det gäller att få bort alla rötter, pinnar och stenar samt få jämna till marken innan jorden kommer nu under veckan.

Plommonträdet har fått tillbaka sitt råddjurskydd efter flytten. Man kan även se många knoppar på trädet så vem vet vi kanske kan få några plommon till hösten.


Då marken är stenhård och är helt omöjlig att gräva i med spade på vissa ställen så har vi för grävt med minigrävaren där jag vill ha rabatter.


Efter grävningen så var det bara att lägga tillbaka sanden/jorden och kratta bort alla pinnar och stenar som på något underligt sätt hittat till ytan.


Vi har framför allt i går men ävne idag grävt bort sand/jord från vissa ställen och lagt det på ställen där vi haft gropar. Efter att vi nu har grejat så mycket med jorden så är den inte alls lika packad som den var efter vinters sättningar. DÄrför ger vi marken en rejäl rotblöta så att det eventuellt hinner sätta sig något under veckan innan jorden kommer. Dessutom får häcken som vi satt i höstas en rejäl dos med vatten. Hoppas den ska skjuta i höjden nu.

Inga kommentarer: