lördag 21 februari 2009

Sol i Sibirien

Vi har som bekant en katt vid namn Hazze. Hazze är ingen vanlig bondkatt utan en fin raskatt med stamtavla och vaccinationskort. Rasen är Sibirisk katt och jag lovar han var lika dyr som en hund. Han kommer alltså ursprungligen från Ryssland. Man kan på vinter verkligen se att han anpassar pälsen till klimatet för den fördubblas(!?!) nästan under vinter. Den kräver lite pälsvård under vinterhalvåret för att den ska hållas fin.

När vi varit uppe på övervåningen och snickrat så är gärna Hazze med och spanar. Han ska helst sitta mitt uppe i de man håller på med och får inte missa något. Just nu är det tapetsering i det sista sovrummet som gäller och även nu vill Hazze vara med. Helst ska han sitta på tapetbordet medans vi skär tapeterna. När vi nu tapetserar så använder vi oss av en 500W halogenlampa som står på golvet som en fin strålkastare som lyser upp bra i rummet. Denna lampa avger ganska mycket värme. Detta har vår Sibiriska katt också märkt. Han går gärna ett varv i rummet sedan går han nära nära nära lampan och läggar sig med ansiktet riktat rakt mot lampan. Detta har han gjort många gånger vid det här laget. Det ser så otroligt roligt ut att den vintriga katt vi har lägger sig och solar. När det nu har kommit snö och varit kallt ute har vi fått slänga ut honom för att han 5 minuter senare vill in i värmen igen.

Jag börjar tvivla på att vi verkligen har köpt en sibirisk katt? Jag tror snarare att vi har fått en katt från Sahara!!!

1 kommentar:

Erika sa...

Hittade en av kotterna solandes p köksbordet i soljuset, att ligga under skrivbodslampan med svart lång päls var en annan av mina katters favorit. Verkar vara något med att de inte fattar att de har värmande päls på sin kropp eller något. De borde ju tåla lite minus?